EFTERVÅRD


Allt du behöver veta om hur du tar hand om din tatuering!

Eftervård

1) Efter tatueringen täcks såret med en tillfällig folie eller en skyddsfilm så att ingen smuts hamnar i såret och kläderna inte fastnar på tatueringen.

 

2) Ta bort den tillfälliga folien tidigast efter två timmar, skyddsfolien ska tas bort efter två till tre dagar. Täck inte tatueringen igen efter detta!

 

Det är helt normalt att det kommer ut lite blod eller exsudat ur din färska tatuering omedelbart efter placeringen. Även rodnad och klåda under läkningsprocessen samt att tatueringen bleknar och skalar av är normalt. Om du är osäker kan du kontakta oss.

 

3) Rengör din tatuering minst två gånger om dagen med den medföljande tvålen och ljummet vatten. Använd en ren bar hand för detta, inte en svamp.

 

4) Klappa tatueringen torr med en ren trasa eller en pappershandduk, låt den lufttorka en stund. Upprepa när din tatuering behöver det. Låt huden vara ifred de första fyra timmarna och täck under inga omständigheter tatueringen med folie.

 

5) Om exsudatet fortfarande släpper ut på första dagen, rengör din tatuering igen med tvålen, från dag 2 (efter 48 timmar) applicera den medföljande salvan tunt på din tatuering för att förhindra uttorkning och skorpbildning.

 

Under läkningsprocessen ska du se till att inte röra din tatuering med smutsiga händer, inte klia den, inte bära tajta kläder, inte sitta direkt i solen, inte simma, bada eller gå i bastu. Ingen solarium eller solbränna utan sol.

 

Om din tatuering känns varm kan du kyla den med en kylplatta (se till att den är ren). Om din tatuering känns torr kan du applicera ett tunt lager oftare. Om det kommer ut pus ur tatueringen kan du BARA tvätta den och sluta gnugga in den tills den är torr igen.
 

Din epidermis läker på ungefär en vecka, sedan tar det sex till åtta veckor, beroende på din hälsa, innan det underliggande hudlagret (dermis) är läkt. Att tatuera eller göra en touch up över tatueringen igen är därför möjligt först efter åtta veckor.

 

Vid extrem svullnad, rodnad och värme ska du alltid kontakta din läkare och informera oss.

 

© Vi ger en garanti på vårt arbete (händer/fötter undantagna)