RISKER


Allt du behöver veta om din tatuering!

Jag vill ha en tatuering. Vad ska jag vara uppmärksam på?
Dårar rusar in. Var säker på tatueringen innan den sitter på din kropp för alltid. Vill du verkligen få din nuvarande partners namn tatuerat? Kommer du fortfarande att gilla den teckningen om tio år? Mode förändras alltid! Vet du också var på kroppen du vill ha en tatuering? Är det ett synligt ställe? Det är inte alla potentiella arbetsgivare som tolererar synliga tatueringar. Om du ångrar en tatuering på underbenet eller underarmen kommer du att vara varm på sommaren med dina långbyxor eller långärmar.

Vi är enligt lag skyldiga att informera dig om riskerna med en tatuering. Vilka är riskerna för din hälsa?

Om tatueringen placeras under dåliga förhållanden innebär detta hälsorisker som t.ex:

- Bakteriella hud- eller broskinfektioner, stelkramp.
På Tatsu-Tattoo sker behandlingen under hygieniska förhållanden. Du kan bara få en bakterieinfektion om du inte följer eftervårdsinstruktionerna ordentligt.

- Virusinfektioner (särskilt hepatit och aids).  
Virusinfektioner är praktiskt taget uteslutna hos Tatsu-Tattoo på grund av användningen av engångsmaterial, spatlar och säkra nålmoduler.

- Allergiska reaktioner på bläcket bläcketpigmenten (särskilt färgat bläck) ka ibland orsaka allergiska reaktioner. Om du vill kan vi utföra ett allergitest med en droppe af bläcket på huden senast en dag i förväg. Detta minskar risken men utesluter den inte.

Vad ska jag vara uppmärksam på med hänsyn till mitt hälsotillstånd?

Rådgör i förväg med en läkare om du: är gravid, lider av blödarsjuka, allergier, hjärtproblem, försvagat immunförsvar eller upprepade infektioner...

Rådgör med en hudläkare om du har hudproblem, portvinsmärken, födelsemärken, födelsemärken, melanom osv.