Vegansk & ansvarsfullt


Tatsu-Tattoo är en 100 % vegansk tatuering. Våra produkter innehåller därför inga animaliska ämnen, är inte testade på djur och är giftfria.

Vi arbetar endast med erkända och certifierade leverantörer som intygar att de inte använder gifter, tungmetaller eller BPA i sina material. Förutom att vi använder veganska bläck strävar vi också efter att endast använda naturliga, ekologiska och växtbaserade produkter från riktiga örter och växter som inte är genmanipulerade. Tvålen och salvan som du får (gratis) som eftervård är också 100 % vegansk och ekologisk. De flesta av våra förpackningar är också biologiskt nedbrytbara och tillverkade av återvunnet material för att minska vårt ekologiska fotavtryck.

Varför är en tatuering inte vegansk?

Tatueringsbläck: Vissa tatueringsfärger är faktiskt tillverkade av animaliska produkter. Icke-veganska varianter kan innehålla benkol, glycerin från djurfett, gelatin från hovar eller shellack från skalbaggar.

Stencil eller transferpapper: Den stencil eller det överföringspapper som konstnärer använder för att rita upp en kontur av tatueringen på din hud innan de applicerar bläcket kanske inte är veganvänligt eftersom det kan innehålla lanolin (ett fett från får och andra ullbärande djur).

Eftervård: Lanolin är en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter, så du bör se efter det när du köper eftervårdskrämer och lotioner. Andra ingredienser att hålla utkik efter är bivax, torskleverolja och hajleverolja.

Razor smörjstrimma: Nu börjar vi bli riktigt grundliga. Om din tatuerare måste raka området som ska tatueras kommer han eller hon troligen att använda en engångsrakhyvel, och vissa engångsrakhyvlar har en smörjremsa. De flesta tänker inte två gånger på vad den remsan är gjord av, men veganer bör vara medvetna om att den sannolikt är gjord av glycerin och som vi såg ovan kan glycerin härledas från talg.

 

More information/sources:
Peta FAQ is tattoo ink vegan?
Vegan society: can you get a tattoo as a vegan?

 

Vegan Vegansk tatuering Västernorrland tatuerare tattoo tatsu-tattoo Sundsvall tatueringar Ånge Ljungaverk tatueringsstudio Sweden Sverige