NAZORGINSTUCTIES


Alles wat je moet weten over jouw tattoo!


Nazorginstructie's


1) Na het tatoeëren wordt de wond afgedekt met een tijdelijke folie of een protection film zodat er geen vuil in de wond terecht komt en de kleding niet aan de tattoo blijft plakken.

2) Verwijder de tijdelijke folie op z’n vroegst pas na twee uur, de protection film moet verwijderd worden na twee á drie dagen. Dek de tattoo hierna niet meer terug af!


Het is volkomen normaal dat er nog wat bloed of wondvocht direct na het plaatsen uit je verse tattoo kan komen. Ook roodheid en jeuk gedurende het helingsproces horen erbij, alsook ook het vervagen en vervellen van de tattoo.


3) Reinig je tatoeage minimaal tweemaal per dag met de meegekregen zeep en lauwwarm water. Gebruik hiervoor een schone blote hand, geen spons of iets dergelijks.

4) Dep de tattoo droog met een schone doek of keukenpapier, laat even aan de lucht drogen. Herhaal dit wanneer je tatoeage daar behoefte aan heeft. Laat de huid de eerste vier uur met rust en dek onder geen beding de tattoo meer af met een folie.

5) Als er de eerste dag nog wondvocht vrijkomt, reinig dan uw tatoeage opnieuw met de zeep, vanaf dag 2 (na 24 uur) de meegekregen zalf dun op uw tatoeage smeren om uitdroging en korstvorming te voorkomen.

Zorg er tijdens het genezing proces voor dat je je tatoeage niet met vieze handen aanraakt, niet krabt,geen bevuilde of strakke kleding aan hebt, niet direct in de zon gaat zitten, niet gaat zwemmen, baden of in de sauna gaat zitten. Geen zonnebank of bruin zonder zon.

Je opperhuid geneest in ca. een week, vervolgens duurt het afhankelijk van je gezondheid zes tot acht weken voordat de onderhuid genezen is. Opnieuw over de tattoo heen tatoeëren of bijwerken kan dus pas na acht weken.


Neem bij extreme zwelling, roodheid en warmte altijd contact op met uw huisarts en verwittig ons.


© Wij geven garantie op ons werk (handen/voeten uitgesloten)

Heb er dan ook begrip voor dat tattoo's niet altijd perfect genezen. We bieden daarom een gratis bijwerkafspraak aan binnen de vier maanden, indien nodig.